Christian Klausson berättar om olika erfarenheter

Christian Klausson berättar om olika erfarenheter

”OMGE DIG MED RÄTT MÄNNISKOR”

Christian Klausson, som idag söker en mer passiv roll i de bolag han äger, berättar om olika erfarenheter han varit med om.

”Största misstaget var när vi köpte på oss ett antal mindre bolag och sedan bildade en koncern. Vi tillsatte sedan en VD som egentligen inte ville ha tjänsten. Bristande engagemang och dålig finansiering gjorde till slut att vi gick i konkurs. Ett av de värsta misstagen jag gjort”

Christian som genom åren byggt många framgångsrika företag berättar att det viktigaste för att lyckas är engagemang.

”Jag lärde mig att alla måste ge 100 %. Har du fullt engagemang från alla håll, kan du göra nästan vad som helst. Omge dig alltid med bra människor, låt andra bli stora och använd magkänslan”.

Ett av de roligaste minnena Christian har från affärslivet är när han sålde sitt bolag Telnic. ”Vi sålde till Amerikanska Brightpoint (nuvarande Ingrammicro). Det var ju ett stort amerikanskt bolag och vi var ganska små så vi insåg ganska snart att vi behövde hjälp med försäljningen.”

Resultatet blev en riktigt bra affär, som sedan lade grunden för Christians fortsatta affärsliv.

Christian fortsätter ”Det blev en mycket bra ekonomisk affär men även för alla inblandade. Känns riktigt kul i efterhand att se de människor man en gång jobbat med fortfarande vara kvar i bolaget, men nu med nya betydande chefsposter.”

Ålder: 47 år
Familj: Fru och två barn
Bor: Hjuvik Torslanda och Zell Am See
Idag: Är idag aktiv i ett styvt 10-tal verksamheter

Övrigt: Christian är en aktiv skärmflygare och har även ett stort båtintresse. Han har kappseglat med ett flertal kölbåtsklasser på en internationell nivå. Christian tillbringar även mycket tid på berget i form av vandring, skidåkning och moutainbiking.